Vermoed je dat je last hebt van taxuskevers in je tuin? Zijn je planten aangevreten en sterven ze zomaar af? Dan bestaat er een grote kans dat je gelijk hebt. Het is belangrijk om taxuskevers snel te bestrijden, omdat ze tot wel honderd eitjes per seizoen kunnen leggen. Je kunt dus last krijgen van een plaag als je niet snel genoeg ingrijpt. Wil je zeker weten dat de schade in je tuin veroorzaakt wordt door een taxuskever en ben je benieuwd hoe je zo snel mogelijk van dit vervelende insect af komt? Lees dan snel verder.

Wat zijn taxuskevers eigenlijk?

De taxuskever is een insect dat met name 's nachts actief is, waardoor veel mensen er pas laat achter komen dat het diertje actief is in hun tuin. Taxuskevers hebben zwarte lijfjes die voorzien zijn van kleine gele vlekjes. De beestjes kunnen zo’n acht tot twaalf millimeter groot worden. Deze kevers kunnen alleen kruipen en dus niet vliegen, wel kunnen ze erg snel omhoog klimmen doordat ze zo sterk zijn. Dus ook je balkon is niet zomaar veilig. 

Hoe kun je taxuskevers herkennen?

Je kunt dit diertje herkennen aan de kenmerkende gele vlekjes op het zwarte lijf. Daarnaast is de schade die taxuskevers achterlaten vrijwel altijd hetzelfde. Zie je dat de randen van de bladeren van je planten beschadigd zijn? Dit zijn voor de taxuskever de favoriete onderdelen van een plant om aan te vreten, dus er bestaat dan een grote kans dat er inderdaad een taxuskever in je tuin actief is. Ook kun je het diertje herkennen aan de schade die de larven van de kever achterlaten. De kever legt namelijk veel eitjes tussen de wortels van je planten, waarna de larven van de plantenwortels gaan eten. Dit leidt al snel tot afstervende planten.

Hoe kun je taxuskevers bestrijden?

Het bestrijden van de taxuskever kun je alleen natuurlijk doen. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn namelijk niet opgewassen tegen deze kever. Wel kun je speciale aaltjes tegen taxuskever aanschaffen. Deze aaltjes zijn de natuurlijke vijand van deze kever. De aaltjes zullen het lichaam van de kever binnendringen en hem vervolgens van binnenuit op een natuurlijke manier doden. Je kunt de aaltjes het beste neerleggen bij een plek waar je planten regelmatig aangevreten worden, zodat je zeker weet dat de taxuskever op deze plek actief is. De aaltjes zijn ook effectief tegen de larven van de kever en helpen je dus effectief een plaag te voorkomen.