Doorgaans wordt een stad als vakantiebestemming uitgekozen om een korte periode door te maken. Wanneer het gaat om langere vakanties wordt er in de meeste gevallen naar een andere bestemming uitgekeken. Toch zijn er verschillende steden in België die je zeker moet aandoen voor een kort bezoek, maar ook als je wat langer wil genieten. 

Antwerpen

Antwerpen is één van de steden in België die je niet kan missen. Je kunt Antwerpen het best verkennen vanuit een vakantiewoning. Er zijn een heleboel vakantiewoningen die je in Antwerpen terug kunt vinden. Naast een heleboel vakantiewoningen zijn er ook een aantal attracties die je zeker ook van zal genieten. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten musea en een dierentuin waar je lekker met je vriendengroep kunt gaan. Zoals jezelf kunt merken is er veel te doen in Antwerpen. Het ligt eraan wat jezelf wil doen. 

Hasselt

Hasselt is de hoofdstad van de provincie Limburg en wordt ook wel aangeduid als “hoofdstad van de smaak”. De stad heeft een perfecte ligging omdat het zich bevindt aan het Albertkanaal. Daarnaast is het zo dat de Demer zich bevindt in het centrum van de grensregio Vlaanderen-Nederland. Dit zorgt ervoor dat zowel Nederlandse- als Belgische toeristen het als een unieke vakantiebestemming zien. In Hasselt vind je verschillende horecazaken waar je lekker kunt borrelen met je vrienden. Voor de wat oudere toeristen is het PukkelPop festival zeker een leuke attractie. Dit festival wordt jaarlijks georganiseerd. In Hasselt zul je het vast wel leuk vinden. 

Leuven

Leuven ligt in de provincie Vlaams-Brabant en wordt officieel gerekend tot de achtste stad van België. Omdat deze stad veel studenten herbergt zijn er een aantal cafés, indrukwekkende pleinen en gezellige restaurants te vinden. Er is geen plek in Leuven dat niet met gezelligheid wordt omgeven. Indien je op zoek bent naar sfeer en gezelligheid is Leuven zeker de plek waar je moet zijn. In ieder geval zul je in Leuven samen met je vrienden de tijd van je leven hebben. Of het nu gaat om een lange of een korte vakantieperiode, op zich maakt het niet veel uit. 

Let goed op jezelf

Zoals je kunt zien is er in de verschillende steden van België een leuke en gezellige sfeer. Alles is dan ook keurig geregeld en je hoeft je nergens meer druk over te maken. Maak zeker gebruik van deze gelegenheid om te genieten, maar doe alles vooral op een veilige en verantwoorde manier. Heb je problemen om je limiet vast te stellen? Dan is het niet raadzaam om de gezelligste plekken op te zoeken. Het is dan wel hoog tijd om jezelf af te vragen “Wanneer ben je alcoholist?” Op basis van dat antwoord kun je ervoor kiezen om al dan niet een afkickcentrum op te zoeken.